Plan F-seminaarin F-riihi esittelyssä

Share Button

Tasa-arvovajeen 30.11. järjestettävässä Plan F -seminaarissa on luvassa mullistava viiden askeleen F-riihi.

planf

 

Kyseessä on monialainen viisaiden rinki, joka sorvaa viiden kohdan askelmerkistön kohti parempaa talouspolitiikkaa. Luupin alla riihiläisillä on ennen muuta sukupuolten välinen tasa-arvo.

F-riihen asiantuntijat ovat seuraavat:

Eeva Jokinen (YTT) työskentelee yhteiskuntapolitiikan professorina Itä-Suomen yliopistossa. Jokinen on väitellyt aiheesta Väsynyt äiti. Äitiyden omaelämäkerrallisia esityksiä. Jokinen on julkaissut useita teoksia muun muassa äitiydestä ja naiseudesta.

Jenni Kellokumpu (KTT) työskentelee erityisasiantuntijana Valtiovarainministeriössä. Työssään hän valmistelee talouspolitiikkaa, erityisesti yhteiskunnan rakenteellisia uudistuksia. Ennen virkamiesuraansa Kellokumpu oli työmarkkinatutkijana Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa, Jyväskylän yliopistossa ja Palkansaajien tutkimuslaitoksessa.

Olli Kärkkäinen (KTM) tutkii taloutta yksityistalouden ekonomistina Nordeassa. Aiemmin hän on toiminut ekonomistina muun muassa Eduskunnassa. Työssään Kärkkäinen on tarkastellut taloutta ja talouspolitiikkaa myös sukupuolinäkökulmasta muun muassa politiikkamuutosten sukupuolivaikutuksia arvioimalla.

Mona Mannevuo työskentelee Turun yliopistossa tutkijatohtorina FiDiPro-professori Lisa Adkinsin johtamassa hankkeessa Social Science for the C21st. Hankkeessa tarkastellaan talouden ja yhteiskunnan moniulotteisia kytköksiä erityisenä fokuksena työttömien aktivointipolitiikka. Mannevuo väitteli vuonna 2015 monitieteisellä väitöskirjalla Affektitehdas. Työn rationalisoinnin historiallisia jatkumoita.

Leena Mörttinen on Perheyritysten liiton toimitusjohtaja. Hän on väitellyt valtiotieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistossa kansantaloustieteestä. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Elinkeinoelämän keskusliiton kilpailukyky ja kasvu -vastuualueen johtajana sekä vastannut Nordea Konsernissa Eurooppa-asioiden yksiköstä, toiminut vanhempana ekonomistina Euroopan Keskuspankissa Financial Stability and Supervision -osastolla sekä neuvonantajana Suomen Pankissa Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osastolla.

Plan F-seminaariin ohjelmaan voi tutustua täällä

Ilmoittautumiset: tasaarvovajehanke@gmail.com

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *