Tiedote: Kestämättömät vajeet? -seminaari 23.10.2017

Share Button

 

Kestämättömät vajeet?

– Talouspolitiikan tasa-arvoisia raameja rakentamassa

Aika: ma 23.10.2017 12.30-16.00
Paikka: Suomen Pankin Rahamuseo (Snellmaninkatu 2, 00170 Helsinki)

Suomen Pankin, Koneen Säätiön tukeman Tasa-arvovaje-hankkeen ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta TANE:n yhteisessä Kestämättömät vajeet? – Talouspolitiikan tasa-arvoisia raameja rakentamassa – seminaarissa 23.10.2017 keskustellaan talouspolitiikan raameista kestävyysvajeen, hoivavajeen ja tasa-arvovajeen kohtalon kolmiossa. Usein julkisesta taloudesta, hoivasta ja tasa-arvosta keskustellaan eri areenoilla ja eri asiantuntijoiden voimin, vaikka ne kaikki keskeisinä yhteiskuntapoliittisina kysymyksinä kietoutuvat yhteen. Mitä tapahtuu, kun keskustelu julkistalouden tasapainoisesta kehityksestä kohtaa kysymyksen hoivasta investointina?

Seminaarissa talouden ja yhteiskunnan tutkijat pohtivat eri väestöryhmien taloudellisen aseman kehitystä ja eriarvoisuuden muuttuvia muotoja ja käsitteellistävät hoivaa yhteiskunnallisena ja taloudellisena kysymyksenä. Paneelissa eri alojen asiantuntijat visioivat tulevaisuuden kestävää talouspolitiikkaa, jolla talouden kolme vajetta ratkaistaan.

Puhujat ja panelisti:

Seminaarin kansainväliseksi vieraaksi saapuu professori Susan Himmelweit (Open University, Iso-Britannia). Hänen englanninkielinen pääpuheenvuoronsa käsittelee hoivaa taloudellisena kysymyksenä. Kommentointipuheenvuoron pitää finanssineuvos Tuulia Hakola (valtionvarainministeriö). Kotimaisen pääpuheenvuoron eri väestöryhmien taloudellisen aseman kehityksestä pitää VTM Helvi Kinnunen (Suomen Pankki). Kommenttipuheenvuoron aiheesta antaa professori Jani Erola (Turun yliopisto).

Paneelissa  Plan F(uture): Tulevaisuuden kestävää talouspolitiikkaa pohditaan, miten kestävyysvajeeseen, hoivavajeeseen ja tasa-arvovajeesen voidaan talouspolitiikan keinoin vastata. Eri alojen asiantuntijoista koostuva paneeli keskustelee ratkaisuehdotuksia. Panelisteiksi saapuvat Heidi Schauman (Aktia), Aleksi Neuvonen (Demos Helsinki), Lena Näre (Helsingin yliopisto) sekä Antti Alaja (Kalevi Sorsa -säätiö).

Ilmoittaudu seminaariin lomakkeen kautta ma 16.10.2017 mennessä.

Seminaarin aikataulu:

12:00 Saapuminen Rahamuseoon
12:30 Seminaarin aloituspuheenvuoro
12:35 Professori Susan Himmelweit: Care as an Economic Issue (pitkä versio)
13:15 Kommenttipuheenvuoro: finanssineuvos Tuulia Hakola
13:25 VTM Helvi Kinnunen: Eri väestöryhmien taloudellinen kehitys
13:55 Kommenttipuheenvuoro: professori Jani Erola
14:05 Yleisökysymyksiä
14:15 Tauko ja kahvitus
14:35 Paneelikeskustelu: Plan F(uture): Tulevaisuuden kestävää talouspolitiikkaa
15:35 Yleisökysymyksiä ja -kommentteja
15:50 Lopetuspuheenvuoro
16:00 Seminaari päättyy

Seminaarin puheenvuoroja pidetään suomeksi ja englanniksi. Seminaaritilaan mahtuu 100 osallistujaa. Kahvitarjoilujen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan lomakkeen kautta ennakkoon ma 16.10.2017 mennessä.

Lomakkeella voit ilmoittaa myös erikoisruokavaliot ja allergiat (oletuksena kasvis). Rahamuseoon on esteetön pääsy henkilökunnan sisäänkäynnistä, joka on 10 metriä pääsisäänkäynnistä. Julkaisemme puhujien kuvat ja esittelyt osoitteessa www.tasaarvovaje.fi. Kysymyksiä tai toiveita voi esittää lomakkeella tai suoraan sähköpostitse tasaarvovajehanke@gmail.com.

Kestämättömät vajeet? -seminaaripuhujien esittelyt (pdf).

Seminaarin tallenteet löytyvät Tasa-arvovajeen Youtube-kanavalta:

Osa I: Pääpuheenvuoro Himmelweit

Osa II: Pääpuheenvuoro Kinnunen

Osa III: paneelikeskustelu Plan F(uture)

 

Haastattelupyynnöt:

Pyydämme median edustajia esittämään haastattelupyynnöt ennakkoon 18.10.2017 mennessä suoraan sähköpostitse tasaarvovajehanke@gmail.com

Tervetuloa!


Share Button

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *